Ekim 2019 Ferrero Fındık fabrikası Teknik Gezi

Avrasya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü olarak Trabzon Ziraat Mühendisleri odasıyla beraber  Ferrero Fındık fabrikasına bölümümüz öğrencileri ile birlikte  teknik gezi yapıldı. Fabrika Üretim Müdürü Ömer ŞAHİN baştan sona işlem süreçlerini yerinde anlatarak öğrencilerimizi ve bizleri detaylı şekilde bilgilendirdi. Fabrikada hem üretim hem de laboratuvar bölümlerinde yapılan işlemleri ve analizleri her bölümden sorumlu personel öğrencilerimizin derslerde görmüş olduğu proses ve analizle ilgili teorik bilgileri cihazlar üzerinde detaylı şekilde anlatarak onların bilgileri pekiştirmelerine yardımcı olmuşlardır.

Üretim aşaması incelendikten sonra toplantı salonunda bir araya gelerek, gıda sektörüyle ilgili güncel konular ve fındığın günümüzdeki durumu hakkında görüşler paylaşıldı. Ayrıca öğrencilerimize mezun olduktan sonra ne gibi iş imkânlarına sahip olacakları konusunda İnsan kaynakları departmanı sorumluları tarafından bilgiler verildi. Ziraat Mühendisleri Odası başkanı Cemil PEHLEVAN fındık üreticisiyle beraber yapacakları destekleyici çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Fabrika Üretim Müdürü Ömer ŞAHİN öğrencilerimize mezun olduktan sonra işe alımlarda aranan kriterlerden ve işe alımlarda nelere dikkat ettiklerinden bahsederek öğrencilerimizi bu konuda bilgilendirdi.

Gezi sonunda öğrencilerimizden aldığımız geri bildirimlerde öğrencilerimizin hem odayla hem özel sektörle bir araya gelip meslekleriyle ilgili bilgi almaktan çok memnun kaldığı yorumları alındı. Bu durumdan dolayı Özel sektör Bölüm ve Oda işbirliğiyle yapılan toplantıların öğrencilerimizin ufkunu geliştirme açısından son derece yararlı oluğu ve önümüzdeki dönemlerde bu toplantılara daha çok ağırlık verilmesi gerektiğine karar verildi.